Hoeve de Meeuw

Op het melkveebedrijf Hoeve de meeuw van Jaap en Monique kunt u heerlijk overnachten in één van de vier vijfpersoons hooiberghutten en krijgt u gegarandeerd een boerderijbeleving mee.

Elke hut is voorzien van 1 tweepersoonsbed en 3 eenpersoonsbedden ook is er warm water in het keukentje en is de hut voorzien van toilet en douche. Als u met een grotere groep bent, dan is het altijd mogelijk om een tent bij te plaatsen.

Er zijn voor de kinderen diverse speelmogelijkheden (glijbaantje, trampoline, zandbak en skelters). Tijdens uw verblijf zult u zeker kennismaken met het leven op de boerderij. Misschien maakt u wel de geboorte van een kalfje. Er wordt tweemaal per dag gemolken. Zij melken ruim 100 koeien en houden daar het jongvee van aan. Er lopen 2 paarden, en een boerderij poes Pipi die elke zomer jonge katjes heeft. De dieren lopen als het weer het toe laat lekker buiten in de wei. Ook mogen de gasten mee om de koeien op te halen voor het melken. Er wordt veel aan het beheer van de weidevogel gedaan. Vanuit uw Hooiberghut kijkt u uit over de landerijen en ziet u de zon op en ondergaan. Maak kennis met het boerenleven en geniet van de rust en de ruimte om u heen.

Schellinkhout
Je kunt er goed wandelen en fietsen. In Schellinkhout ligt het geliefde schellinkhouter strand waar je goed kunt recreëren, zwemmen, zonnebaden, surfen en kiten. In elke hooiberghut ligt een map met informatie over activiteiten en nuttige adressen in de buurt, ook liggen daar fiets en wandel routes voor u klaar.

Activiteiten in omgeving
Hoorn – 2 km
Prachtig stadje met mooie haven en leuke winkels, Parkschouwburg, Oostereiland filmhuis, Stoomlocomotief tussen Hoorn-Medemblik-Enkhuizen, Museum 20e eeuw, Westfries museum, overdekt zwembad.

Westwoud – 4km
Prachtige hoogwaardige golfbaan de ‘Westfriese Golfclub’, 18 holes

Enkhuizen – 12km
Sprookjeswonderland
Zuiderzeemuseum

Fiets en wandel routes
Diverse fiets en wandelroutes aanwezig, w.o. stadswandelingen, wandeling over speciale wandelpaadjes en knooppuntroutes voor fietsers

Water
IJsselmeer op fietsafstand of overdekt zwembad de Waterhoorn in Hoorn of het leuke buitenzwembad Hemmerven in Hem

Hooiberghutten in het kort
Type bedrijf: Melkveebedrijf met 4  5-persoons hooiberghutten met douche

Voorzieningen
Sanitaire voorzieningen zitten in de hooiberghut (warm water,wc en douche) Het keukentje is voorzien van servies, kookbenodigdheden, kookplaat en een koelkast. Er zijn twee stapelbedden met lekkere matrassen waarvan een stapelbed de onderste een tweepersoonsbed is. Om de matrassen zitten schone hoezen en er ligt een kussen met een schoon kussensloop. Zowel in de hooiberghut, als op het terras staat een tafel met stoelen. Er wordt verwacht dat u de hooiberghut netjes achterlaat.

Extra te huur:
U kunt zelf uw slaapzak meenemen, handdoeken en theedoek, Het kan ook geregeld worden tegen vergoeding.
Ontbijt per volwassene € 12,50 voor kinderen 7,50
Kachel staat er standaard in als het koud weer is, we zijn het hele jaar open.

Opgemaakt bed € 6,00
Handdoeken € 1,50
Eindschoonmaak  € 15,00
Huisdieren niet toegestaan.

Toeristenbelasting
€ 1,50 euro

Aangesloten bij
Agrarische Natuurvereniging West-Friesland, De natuurvereniging van Waterland, Vrienden van het platteland, LTO en Vrienden van het Zuiderzeemuseum

<
Dorpsweg 9A, Schellinkhout, Noord-Holland

Bekijk website
4 hooiberghutten

Arrangementen van deze locatie